Seminarblok 1: lørdag kl 14:00

Inspiration til bibellæsning

Mange ærgrer sig over deres bibellæsning. Det bliver aldrig rigtig, som man gerne vil have det. Jeg vil i dette seminar gerne lege lidt med vores tanker om, hvad bibellæsning er, hvad det bør være, og hvad det kan være. Jeg håber at komme nogle misforståelser om, hvordan man beskæftiger sig med Bibelen, til livs. Derudover vil jeg gerne inspirere til mangfoldige måder at være bibelbruger på.

v. Anders Philipps, studerer musikvidenskab

Køn og tro

Hvor mange køn er der? Kan vi se på vores krop, hvilket køn vi har, eller er der undtagelser? Er det sådan, vi skal tænke om de transkønnede? Den gamle tankegang om to køn og om en uløselig sammenhæng mellem krop og køn er i opløsning i vores tid og kultur. Hvad siger Bibelen ind i denne sammenhæng?

v. Mikkel Vigilius, lærer på LMH

Medvandring

Som kristne er vi alle på vandring mod det endelige mål – himlen. Det fede er, at vi ikke vandrer alene, men går sammen med vores kristne brødre og søstre. Vi er omgivet af medvandrere! Dette seminar vil sætte medvandring på dagsordenen bl.a. ud fra bibelske forbilleder og egne oplevelser. Håbet er, at flere vil finde ind i en fast medvandringsrelation.

v. Mads Due

Vejen til centrum – Forholdet mellem de to testamenter

Bibelen er en spændende historie, der falder i to dele, men hvordan hænger den sammen? Den er som en meget lang rejse. Vi skal se på, hvordan Det gamle Testamentes veje fører frem til Jesus, som er rejsens egentlige mål. Når vi finder ham, opdager vi, at han vil give os en fantastisk evighed.

v. Christian S. Maymann, lærer på LMH

Fodbold

Vi bliver fodret med en masse ord og billeder på Mission19. Nogle gange er det rart at få bevæget sig, få brugt kroppen og for en stund, bare at “forsvinde” ind i et spil. Og så er det en god måde at have det sjovt og være social på. Derfor er der mulighed for at vælge et “sport-seminar” både før og efter kaffe.

v. Mads Madsen

Krea: planteophæng

I kreativ 1 skal vi lave plante-ophæng. Du kan lave alverdens mønstre og forskellige former for planteophæng – kun fantasien (og muligvis materialerne) sætter grænser.

I kreativ har du mulighed for at fordybe dig i dit eget lille projekt og dermed få en pause fra alle de mange input på Mission. Eller du kan komme for at hygge og small-talke med andre, der også sidder og nørkler med det kreative. Stemningen er til fri krea-hygge

v/ Louise Sølvsten Nissen, lærer på LM


Seminarblok 2: lørdag kl 15:45

Kristen og single – samtaleseminar

Hvad oplever vi som gode ting, ved at være kristen og single? Hvad oplever vi som svære? Seminaret vil bestå af et kort oplæg, men det primære er, at du får mulighed for at få luft for dine tanker om det med at være single.

Hvad gør jeg når min kristne ven lever som hedning?

Hvad kan og skal jeg gøre, når min kristne ven lever som en ikke-kristen? Hvordan kan jeg kærligt vejlede og kalde min ven tilbage til troen? Mange af os oplever at have venner, som kalder sig kristne og måske også stadig kommer i LMU, men som lever et liv de øvrige dage, som vi har svært ved at forene med et liv i Jesus. Hvad vi skal stille op overfor disse venner? Og hvordan kan vi bedst hjælpe?

v. Filip Osmundsen, Ungdomskonsulent i
LMU

Discipel 24-7

Vi er allesammen missionærer midt i vores hverdagsliv. Hvordan lever man det ud bevidst? Det handler om at leve i evangeliets kraft og med det kristne fællesskab som støtte og opmuntring. Få praktiske råd til at knytte nære relationer til dine medmennesker – og til at leve som discipel 24-7.

v. Brad Watson, præst i Soma Culver City, LA, Californien

Frisk på et sabbatsår som volontør i udlandet?

Mød en volontør, der har prøvet det, og find ud af, om det er noget for dig. Hør om ups and downs som volontør, hvad man laver, om glæden ved at gøre en forskel, om Guds plan, om lokale unge. Find ud af, hvilken forskel du kan gøre for andre – og om du kan se dig selv som volontør. En missionskonsulent og en tidligere volontør giver svar på dine spørgsmål.

v. missionskonsulent Christian Lund Pedersen og tidligere volontør

Volley

Vi bliver fodret med en masse ord og billeder på Mission19. Nogle gange er det rart at få bevæget sig, få brugt kroppen og for en stund, bare at “forsvinde” ind i et spil. Og så er det en god måde at have det sjovt og være social på. Derfor er der mulighed for at vælge et “sport-seminar” både før og efter kaffe.

v. LMH-elever

Kreativ 2: upcyclede dåser

I kreativ 2 vil vi i bedste DIY-stil omdanne konservesdåser til potteplanteskjulere, blyantsbeholdere,tandbørstebæger eller noget helt andet.

I Kreativ kan du komme for at hygge og small-talke med andre, der også sidder og nørkler med det kreative. Eller du kan fordybe dig i dit eget lille projekt og dermed få en pause fra alle de mange input på Mission. Stemningen er til fri krea-hygge

v/ Louise Sølvsten Nissen, lærer på LMH